Company Logo

slide 1 slide 2 slide 3

Uitrukken IJsselmuiden

Uitrukken Kampen

Wedstrijdploeg wordt 6e op provinciale 112 wedstrijden

Gisteren hebben we als ploeg meegedaan aan de provinciale vaardigheidstoets in de klasse 112.
We werden dit jaar in Wijhe verwacht.

Scenario:
Bij een landbouwmechanisatiebedrijf welke ook vuurwerk verkocht was brand ontstaan in een vuurwerkbunker, op het dak van deze bunker stonden 2 vaten met carbid uit te dampen naar aanleiding van de hitte van de brand eronder.

En of dit nog niet genoeg was, stond er een kniklader met de vorken door de muur geboord. Ook was er spraken van 2 vermiste kinderen. Al met al een uitdagend scenario voor ons als team.

De doelstelling waar de jury op beoordeelde:
- Op een juiste wijze omgaan met brand in vuurwerkbunker prioriteitstelling, blussing, waterwinning
- op juiste wijze omgaan met instabiele muur door kniklader
- anticiperen op vermissing van 2 kinderen
- uitdampende carbid veilig stellen en afvoeren !!

Inzet:
Na het uithoren van de eigenaar en het horen van de knallen van het vuurwerk, hebben we direct gekozen voor een veilige werkpositie. Hierna de water voeding van de sprinkler van de vuurwerkbunker in orde gemaakt. Het waterbassin raakte hierdoor snel leeg maar de gealarmeerde tankwagen zorgde voor voldoende buffer. Nadat de vuurwerkbunker was geblust gingen beide ploegen naar binnen voor verkenning. De eigenaar geeft inmiddels door dat er 2 kleinkinderen weg zijn. Hierop wordt prioriteit gemaakt. Binnen in de werkplaats treffen we een kniklader aan die met de lepels door een muur is gereden. Bovenop  het dak van deze ruimte staan 2 vaten met chemicaliĆ«n (carbid) welke uitdampte. Een volledige verkenning leert dat er geen slachtoffers binnen worden aangetroffen en dat de muur onstabiel is. Aangezien de brand uit is en er geen slachtoffers zijn is er op dat moment geen direct gevaar meer. We ventileren de ruimte voldoende voor uitdamping en we laten een bedrijf (fictief) te plaatse komen om de chemicaliĆ«n te ruimen en wij blijven hierbij stand-by. De jury had achteraf graag willen zien dat wij de vaten middels een steiger naar beneden hadden gehaald. Onze ploeg heeft er voor gekozen om dat niet te doen. Je brengt gassen in beweging en je moet werken op een instabiele muur met alle gevolgen van dien. Hierop zijn we fors in punten gestraft. Wij vinden dat veiligheid eigen personeel ten alle tijde voorgaat. Helaas dacht de jury hier anders over, en werden onveilige werkzaamheden beloond. Dit resulteerde voor ons in een 6e plek. 

 

klik hier onder voor de puntenlijst en totaallijst

puntenlijst
totaallijst

 

Bevelvoerder B Jan ten Berge
Aanvalsploeg 1 Simon Doorn
Aanvalsploeg 2 Jan ten Berge
Waterploeg 3 Stefan van Rees
Waterploeg 4 Johan Verhoek
Chauffeur Pompbediende P Dirk Palland

 

 foto's Henk de Vries
Powered by Joomla!®. Designed by: joomla 1.7 templates hosting Valid XHTML and CSS.